Gastouderij

Wij wonen nu bijna 5 jaar op een oud eenvoudig boerderijtje met twee hectare grond. Hier lopen drie jersey koetjes en kippetjes die binnen een begrenzing vrij rond lopen. Er is een grote ecologische moestuin en speel attributen voor de kinderen. Kinderen kunnen meehelpen in de moestuin of met dieren verzorgen, maar kunnen ook lekker binnen spelen. Natuurlijke materialen, natuurlijke voeding (biologisch), natuurlijk opvoeden is wat wij belangrijk vinden.

Zowel vader als moeder zijn vaak thuis, samen met vier kinderen in de leeftijd 6, 8, 13 en 15 jaar. Wij kunnen dus flexibele opvangtijden bieden.
Margje runt de gastouderij: Van kinds af aan zijn kinderen mijn passie geweest en ik heb mij hier mijn hele leven in gespecialiseerd. Voor ik naar Drenthe ben verhuist heb ik 18 jaar op een antroposofisch kinderdagverblijf gewerkt als pedagogisch medewerker op alle leeftijdsgroepen tot 12 jaar. Daarnaast heb ik 3 jaar een antroposofie cursus gedaan voor het kleine kind van 0-7 jaar. Vanuit onze opvoedvisie werken we vraaggestuurd. Wij bieden een veilige omgeving die rijk genoeg is voor de ontwikkeling waar het kind zich in bevind, zodat het zoveel mogelijk ongestoord kan zijn wie hij is en zich op zijn eigen tempo mag ontwikkelen en wakker worden en het hierin zo weinig mogelijk gestoord wordt door een volwassene. Er is dus veel vrijheid en dus ook veel verantwoordelijkheid voor de gastkindjes, zij zullen aangesproken worden op hun gedrag. Wij hebben duidelijke gedragsregels en regels w.b.t .veiligheid. Ik als gastouder zal mij voornamelijk verantwoordelijk voelen voor de veiligheid.

De gastouderij is LRK geregistreerd en Margje als gastouder is gediplomeerd en heeft meer dan 20 jaar ervaring. Jij als gastkind draait mee in een liefdevol en harmonieus gezin.