Agenda

Op dit moment staan er vrijwilligersdagen, zweethutten en rondleidingen op de agenda.

Vrijwilligers gezocht

Elke dinsdag en vrijdagmiddag klus en tuinmiddag. Vrijwilligers zijn welkom om met ons mee te klussen en of te tuinieren. Bel of mail ons voor de mogelijkheden. Andere dagen wellicht ook mogelijk.

Zweethut

Zaterdag 24 december zweethut, berk viering tijdens nieuwe maan.
Tijd: 14.00 – 22.00 uur. Inclusief avondeten. Bel of mail voor meer informatie en om je plek te reserveren.

Zaterdag 21 januari zweethut, lijsterbes viering tijdens nieuwe maan.
Tijd: 14.00 – 22.00 uur. Inclusief avondeten. Bel of mail voor meer informatie en om je plek te reserveren.

De meeste zweethutten die ik zelf gevolgd heb waren sjamanistische hutten uit Amerika, ik voel me meer verbonden met de Germanen en Kelten die waarschijnlijk ook zweethutten deden. Onze intentie is om deze verloren traditie weer levend te maken.

Een zweethutceremonie is voor mij vooral een mystieke en psychologische ervaring die helpt de verbinding met de natuur te herstellen. Je voelt en viert de elementen. Praktisch gaan we het volgende doen. Na een kennismakingsronde bespreken we samen met de vuurhoeder en de watergever wat er moet gebeuren om de hut op te bouwen (hut bedekken, houthakken, vuur opbouwen enz.). Daarna doen we een ritueel door de stenen met een intentie op de vuurplek te leggen en steken we het vuur aan. De zweethut vind altijd plaats tijdens nieuwe maan en staat in het teken van die maan en de bijbehorende boom uit de boomkalender. Na het eten verbinden wij de boom aan de zweethut en lopen we de boomcirkel. We doen een kleine ceremonie bij de boom horend bij de nieuwe maan. Daarna gaan we de hut in en worden de stenen in vier rondes in de hut gelegd. Elke ronde zal ik uitleg geven waar we aandacht aan gaan geven.
We vragen een donatie van de aanwezigen.

Rondleiding

Zondag 23 april 2023 rondleiding door de tuin van Het Drentse paradijs met uitleg over permacultuur en de boomkalender.
Tijd: 13.00 – 15.00 uur. Kosten €10,-.
Inclusief koffie en thee. Bel of mail voor meer informatie en om je plek te reserveren.