Stam/camping

Het leven in een stam hebben we als mensheid duizenden jaren gedaan.

Het Drentse paradijs is een ontmoetingsplek waar gelijkgestemden samen kunnen verblijven, met leeftijdsgenootjes om je heen voor iedereen uit het gezin. Dit willen we realiseren door een minicamping en een gastenverblijf in de boerderij te ontwikkelen. Dit jaar gaan we open!

tent


Missie:
De wereld een stukje mooier achterlaten en een voorbeeld zijn om te laten zien dat het anders kan. Met de focus op natuurbeleving, duurzaamheid en bewustwording, waarbij mensen meer verbonden kunnen zijn met de natuur en los kunnen komen van de hectiek van alledag. Een gezonde en natuurlijke levensstijl vinden wij belangrijk. We streven ernaar een plek te creëren waar men zich thuis kan voelen, waar niets moet, maar wel veel te ontdekken valt. Op de boerderij zal veel te doen zijn, bijvoorbeeld: Werken in de moestuin, verzorgen van dieren, bewerken van voedsel, maar ook het luisteren naar de vogels en het voelen van de zon op je gezicht. Leven in de natuur. Hiermee willen we bijdragen aan een verbeterde, gezonde wereld waarin de mens leeft in harmonie met de natuur.
De voorchristelijke magie versterkt onze verbondenheid met de natuur en zit met diepe wortels verankerd in het land van onze voorouders. Door oude ceremonies en tradities opnieuw levend te maken versterken we deze band met de natuur en voorouders en voelen we beter de verbinding met onze ziel.

Doelgroep:
We richten ons specifiek op iedereen met een natuurlijke levensstijl. Denk aan autarkie, permacultuur, thuisonderwijs en een natuurlijke kijk op lichamelijke en geestelijke gezondheid. Zodat gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Ook denken we vooral aan jaarplaatsen zodat er duurzame relaties kunnen ontstaan. Thema weken en weekenden zullen de camping/stam nog aantrekkelijker maken. Qua sfeer en gevoel, denk aan een soort mini APTO camp of mini Living village.

Beschrijving van bedrijf:
Het Drentse paradijs is een educatie, zorg, therapie, kampeerboerderij. Met een mini camping van 20 plekken en een logeerverblijf in de boerderij. Op deze plek in Drenthe organiseren we elke nieuwe maan een zweethutceremonie en elke volle maan een dansceremonie in verbondenheid met met een boom, er komt een centrale kampvuurplek, waterspeeltuin, gemeenschappelijke ruimte, lezingen of filmavonden organiseren, (open spaces) workshops, morningchats, enz. Onze boerderij met twee hectare land waar we steeds meer zelfvoorzienend leven met koeien, kippen, bijen en poezen waar we ons laten inspireren door permacultuur en voedselbos theorieën. Een mooie natuurplek met grote zwemvijver, zandstrand en sauna.


Locatie:
Vledderdiep 17 in Nieuw Weerdinge, gemeente Emmen. Aan de rand van een dorp en aan de voet van de Hondsrug met de vele hunebedden en ander erfgoed. Er zijn verschillende natuurgebieden in de buurt zoals het Bargerveen, Westerwolde en de Hondsrug. Een toeristisch gebied, waar in de toekomst nog meer op toerisme wordt ingezet. Dichtbij de stad Emmen, met vele winkels, gezellige terrasjes en Wildlands. Dorpen in de buurt zijn: Valthe, Exloo en Ter Apel. Er worden verschillende festivals georganiseerd en Ecodorp Land van Aine in Ter Apel en Anastasiadorp zijn in de buurt.

De boerderij wordt bewoond door het gezin. Op het land om en achter de boerderij is er een voedselbos en moestuin gecreëerd en zijn er kippen, koeien, bijen en twee poezen.

Accommodatie:
Ruime plekken met stroom, een sanitair gebouw met douches en wc’s. Grote zwemvijver met zandstrand, speeltuintje, vuurplek en sauna.
Het appartement bevindt zich in de boerderij naast de oprijlaan naar de camping.

Jouw hulp is nodig:
In de agenda staan verschillende meewerkweekenden gepland, help je mee om het Drentse paradijs verder te brengen?
Ook zijn er financiële middelen nodig.
Zijn er mensen die mee willen investeren door een gift of lening te verschaffen of een voorlopige jaarplek te kopen?
Neem contact met ons op als je iets wilt bijdragen of stort direct op NL56INGB0700501487 t.n.v. Stroeve Nieuw Weerdinge

Inspiratie

Verbinding met de natuur en verbinding met je gemeenschap